Onderheide fundatie offshore hal

HSM, producent van boorplatforms, heeft haar bestaande offshore hal in Schiedam verlengd. Geerdink heeft hierbij de onderheide fundatie verzorgd voor opdrachtgever Invasto. We hebben deze werkzaamheden naar volle tevredenheid van Invasto voltooid. Niet alleen is het project op tijd opgeleverd, maar ook is het zonder incidenten en binnen budget gebleven. Bovendien kon de bedrijfsvoering van de klant tijdens de werkzaamheden op volle sterkte doorgaan.  Technische details offshore hal
De offshore hal van HSM is:

 • 44 meter breed;
 • 38 meter hoog; en
 • wordt met 20 meter verlengd tot 100 meter. 

 • Watersloten oliehoudend riool

  Het riool op het terrein van onze klant is een gemengd oliehoudend riool waar zowel het hemelwater als vuil water doorheen stroomt. Dit rioolwater wordt geloosd op de eigen afvalwaterzuiveringsinstallatie (AWZI). Om bij calamiteiten of werkzaamheden delen van het riool in te kunnen blokken zijn afsluitmogelijkheden van het riool nodig.

  Geerdink heeft de detailengineering van de watersloten op zich genomen en de civiele werkzaamheden uitgevoerd.

  Transportbanden West

  Door veranderingen in de infrastructuur van de Rotterdamse haven is EMO genoodzaakt een aantal transportbanden aan de westzijde van de terminal aan te passen en uit te breiden. Aan de westzijde van de terminal wordt een deel van de transportbanden uitgebreid van drie naar vier banden, oude transportbanden worden vervangen en de ophangen van de transportbanden wordt veranderd. Voorheen lag de transportband op stalen staanders (kolommen).

  In de nieuwe situatie hangt de transportband aan een dragende constructie. Hierdoor verandert ook de benodigde fundering. Geerdink is verantwoordelijk voor het civiele werk, zoals het trillingsvrije heiwerk bij het trafostation, het slaan van de buispalen (heiwerk), aanbrengen van nieuw fundatiewerk, de plaatsing van ankers en het ondergieten van de constructie.

  Overkappingen, doorrij routes en laad- en losplaatsen

  Stolt-Nielsen is wereldwijd één van de marktleiders van bulk-vloeistof transport, opslag en distributie. Voor deze nieuwe klant heeft Geerdink de afgelopen maanden verschillende werkzaamheden uitgevoerd op de locatie Stolthaven Moerdijk. Naast de engineering, uitgevoerd op ons hoofdkantoor in Zwijndrecht, zijn de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

 • Aanleg laad- en losplaats voor vrachtwagens
 • Overkapping drummingbaan
 • Plaatsen van een leidingbrug
 • Aanleg doorrijroutes voor heftrucks met branddeuren
 • Aanleg MCC ruimte, betonvloeren en riool