Succesvolle pilot SAM – Geerdink (en partnerorganisatie Enigma) heeft de afgelopen maanden meegedaan aan de pilot van SAM, Safety at Mainport. Tien van onze collega’s hebben op de terminal kennis gemaakt met de digitale leeromgeving.

Maar allereerst… Wat is SAM? SAM is een interactieve online tool en is ontwikkeld met onderzoeksinstituut TNO en Malmberg. Met de tablet worden medewerkers getraind in risicovolle taken en veiligheid. Deze Safety App dient als aanvulling en mogelijk alternatief voor de periodieke veiligheidsexamens.

Bijkomend voordeel van SAM is dat de effectieve werktijd beter wordt benut. Werken op de industrie brengt vaak wachttijd met zich mee. Van operators van oliemaatschappijen ligt dat zelfs tussen de 35 en 50 procent! De overige tijd gaat op aan zaken zoals instructies volgen en formulieren invullen, maar bovenal; wachten. Bijvoorbeeld op de juiste onderdelen of toestemming. Zonde. Waarom zou je die tijd niet reduceren en gebruiken voor veiligheidstrainingen?

De pilot is inmiddels voorbij. Voor de collega’s was het even wennen, digitaal leren. Maar over het algemeen is men positief en vindt men het leuker en leerzamer dan de traditionele toolboxen. Vanaf maart starten we officieel met SAM. Meer weten over SAM? Kijk op www.samsafety.nl.

sam-pilot-1