We zijn er trots op dat de cultuur bij Geerdink ruimte biedt om ook vanaf de werkvloer met innovatieve oplossingen en verbeteringen te komen. Zo heeft onze Geerdink-collega Frits van de Veeke (samen met Raoul Klijmij) twee oplossingen bedacht voor terugkerende problemen in het dagelijkse werk.

Verstekhoek
Een goede bekisting zorgt voor een goed eindresultaat van je betonwerk. Verstekzagen voor de bekisting is een tijdrovend en secuur werkje. Hoe kun je dat verbeteren en tegelijkertijd makkelijker maken? Met het verstekhoekje! Je plaatst het verstekhoekje in de bekisting zodat je de hoeklatten niet meer verstek hoeft te zagen.

‘Moer-en-ring’-houder
Bij het verlijmen van ankers worden deze met moeren en ringen gesteld. Dit is een onhandig klusje. Met je werkhandschoenen heb je bijna geen grip op de moer en ring, het positioneren is lastig en je zit met je vingers tussen het beton en het staalwerk. De ‘moer-en-ring’-houder lost dit in één keer op.

De modellen worden getekend in Autocad en uitgeprint met de 3D-printer. Beide tools worden al gebruikt. De ‘moer-en-ring’ houder wordt nu verder ontwikkeld in verschillende maten zodat we niet beperkt zijn tot één maat anker.

Multitool gemaakt met 3D printer